Balkon Bahçeleri-Çatı Petekleri

Dünya'nın yükselen trendlerinden biri “Balkon Bahçeleri, Çatı Petekleri…”

ABONE OL
26 Nisan 2015 Pazar 11:43 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi
Balkon Bahçeleri-Çatı Petekleri

Dünyada yükselen önemli bir trend ise “Balkon Bahçeleri, Çatı Petekleri…”  İstanbul’da Balkon Bahçeleri adıyla bir Slow Food Birliği de kuruldu.  Bütün büyük şehirlerde balkon bahçeleri kuruluyor ve hirbit olmayan tohumlarla üretilen sebzeler hatta meyveler de tüketiliyor. Dünyanın başkenti New York’ta ise yeni akım, bal üretmek için petekleri çatılara yerleştirmek…

Önce Londra’da küçük çapta başlamıştı bu iş ama New York’ta hızla gelişti. Manhattan'daki ofis binalarının çatılarında, arılar için kolektif bir yaşam oluşmuş durumda.  Burada yeni koloniler yeşil çatılara polenlerini yayıyor ve alt katlarda çalışan şanslı kişiler için bal üretiyor.  Arıcılık, New York'ta uzun süredir var olan bir gelenek. Şu anda arıcılık yapılan yerler arasında Waldorf- Astoria Hotel ve Whitney Sanat Müzesi'nin terasları da bulunuyor. 

www.thehoneybeeconservancy.org isimli destek grubundan James Fischer, arı kovanlarının şehrin dört bir yanında git gide yaygınlaştığını söylüyor. Bu eğilim, 1999 yılında yürürlüğe giren arıcılık yasağının kaldırılmasının ardından son üç yılda ivme kazanmış. 

İngiltere'nin başkenti Londra'da şehir merkezindeki arı kovanlarının sayısında son yıllarda patlama yaşanıyormuş. Belediyenin artan arı nüfusunu beslemeye yönelik arı dostu bitki stokları yetersiz kalmış. 

EN ÇOK OKUNANLAR

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

1 dakika okunma süresi
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

1 dakika okunma süresi
En İyi Polo Kazak Stilleri
En İyi Polo Kazak Stilleri

En İyi Polo Kazak Stilleri

1 dakika okunma süresi
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

1 dakika okunma süresi
Nisan Ayı Burç Yorumları
Nisan Ayı Burç Yorumları

Nisan Ayı Burç Yorumları

34 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul
İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi
Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild
Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey
Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri
Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri
Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Paris'in En Trend 5 Restoranı
Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Pratik 5 Porridge Tarifi
Pratik 5 Porridge Tarifi

Pratik 5 Porridge Tarifi

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar
Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları
Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?
Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği
“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği