Timothee Chalamet'nin En İyi 11 Filmi

“Call Me By Your Name” filmiyle adını duyurduktan sonra popülerlik kazanan ve Hollywood'un ‘Altın Çocuğu' haline gelen Timothée Chalamet'nin en iyi filmleri.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
17 Ağustos 2022 Çarşamba 17:30 | Son Güncellenme:
18 dakika okunma süresi
Timothee Chalamet'nin En İyi Filmleri

En Çok İzlenen Timothée Chalamet Filmleri

"Call Me By Your Name" (2017) filmindeki performansı ile Oscar Ödülleri'nde ilk En İyi Erkek Oyuncu adaylığını kazanan genç yetenek Timothée Chalamet, Hollywood'un yükselen yıldızlarından. Bağımsız yapımlardan dramalara, savaş hikayelerinden dönem filmlerine, bilim kurgu efsanesi "Dune" serisinin başrolünü üstlenen Timothée Chalamet'nin filmografisinden favorilerinizi not almayı unutmayın.


1. Call Me By Your Name (2017) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Luca Guadagnio

Oyuncular: Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel

Timothée Chalamet'nin parlamasını sağlayan film "Call Me By Your Name"de Chalamet'ye başrolde Armie Hammer eşlik ediyor. Chalamet, bu yapımdan önce de önemli projelerde yer almış olsa da "Call Me By Your Name"de başroldeki performansıyla Hollywood'un dikkatini üstüne çekti. 1980'li yıllarda İtalya'da geçen film, 17 yaşındaki bir öğrenci olan Elio ile babasının araştırma görevlisi olarak çalışan Oliver arasındaki aşkı anlatıyor. İtalya ve gençlik aşkının, gerçek bir yaz temasıyla harmanlanmış halini izliyoruz. Luca Guadagnio'nun yönettiği "Call Me By Your Name", James Ivory'e En İyi Uyarlama Senaryo Oscar'ını kazandırdı.


2. Dune: Part One (2021) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Oscar Isaac, Jason Momoa, Stellan Skarsgard, Josh Brolin, Javier Bardem

Amerikalı yazar Frank Herbert'ın bilim kurgu roman serisinin ilk kitabından uyarlanan "Dune: Part One" filmi, soylu bir aile olan Atreides'in, İmparator tarafından galaksinin en önemli kaynağı 'baharatın' çıkarıldığı çöl gezegeni Arrakis'in koruyuculuğunu yapma amacıyla görevlendirilmesini ve bu değerli gezegen üzerindeki hak iddialarıyla büyüyen politik bir bilim kurgu hikayesini anlatıyor. Filmi, bu entrikalar arasında kalıp hem evinden hem de ailesinden olan Paul Atreides'in gözünden izliyoruz. "Dune"un devam filmleri de önümüzdeki yıllarda vizyona girecek. Chalamet'yi de "Dune" serisiyle başrolde uzun bir süre göreceğiz gibi görünüyor.


3. The King (2019) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: David Michod

Oyuncular: Timothée Chalamet, Joel Edgerton, Ben Mendelsohn, Sean Harris ve Robert Pattinson

"The King", Shakespeare'in V. Henry'i konu alan birçok oyununa dayanıyor. Chalamet, babası öldükten sonra tahtı devralan ve Fransa ile mevcut savaşa katılması gereken İngiltere'nin genç kralı Henry'yi canlandırıyor. Timothée Chalamet, kendisine büyük bir sorumluluk verildikten sonra ortaya çıkan olgunlaşmamış, zengin bir prens olarak etkileyici bir performans sergiliyor. Yönetmen David Michod, bu hikayenin karanlık yönlerine eğilmeyi seçtiği için oldukça kasvetli bir film olduğu konusunda uyarmalıyız. Şiddet ve kan boyutuna gelecek olursak, son yıllarda çekilen bir savaş filminden bekleyeceğimiz gibi oldukça gerçekçi ve rahatsız edici olabiliyor. Yavaş tempolu bir film olsa da başarılı oyunculuklar ve iyi bir yönetmenlik ile bezenmiş, izlemeye değer bir yapım.


4. Lady Bird (2017) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Greta Gerwig

Oyuncular: Saoirse Ronan, Timothée Chalamet, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges, Beanie Feldstein, Lois Smith

Eleştirmenlerce çok beğenilen "Lady Bird" filmi, 17 yaşındaki sanata yatkın Lady Bird'ü ve annesiyle olan bol çatışmalı ilişkisini konu alıyor. Timothée Chalamet, filmde seyircide çelişkili duygular uyandıracak bir karakteri oldukça başarılı bir şekilde canlandırıyor. Aynı şekilde Lady Bird karakterine hayat veren Saoirse Ronan'ın da performansı büyük övgü topluyor. Timothée Chalamet'nin bu filmde Saoirse Ronan ile uyumu birçok yönetmen ve yapımcının dikkatini çekmiş olacak ki ikili, daha sonra başka projelerde de bir araya gelmeye devam etti.


5. Little Women (2019) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Greta Gerwig

Oyuncular: Saoirse Ronan, Florence Pugh, Timothée Chalamet, Emma Watson, Eliza Scanlen, Laura Dern, Bob Odenkirk, Tracy Letts, James Norton, Louis Garrel

Bir başka Greta Gerwig filmi olan "Little Women", İç Savaş'tan kısa bir süre sonrasında, dört kız kardeşin hikayesini takip ediyor. Film, rollerinin genellikle kocalarına bağımlı bir ev hanımı olmakla sınırlı olduğu bir toplumda kadın olma yolunda ilerleyen bu kızları izliyor. Ancak kız kardeşler, özellikle de Jo, normlara meydan okumaya ve dünyada kendi izlerini bırakmaya çalışıyor. Timothée Chalamet, kendisini iki kız kardeşle farklı romantik ilişkiler içinde bulan, kardeşlerin yakın arkadaşı Laurie'yi canlandırıyor. Bu rolde oldukça karizmatik bir performans sergiliyor. Partner olduğu Saoirse Ronan ve Florence Pugh ile de mükemmel bir kimyaya sahip.


6. The French Dispatch (2021) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Benicio Del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Lea Seydoux, Timothée Chalamet

Wes Anderson'ın yönetmenliğini yapıp, Roman Coppola ve Hugo Guiness ile senaryosunu yazdığı "The French Dispatch", Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarıştı, BAFTA Awards ve Hollywood Critics Association gibi büyük adaylıklar ile dikkat çekti. 20. yüzyılda kurgusal bir Fransız şehrindeki gazetede geçen "The French Dispatch", yıldız isimlerden oluşan oyuncu kadrosuyla dolu. Film, iç içe geçmiş üç hikayeyi anlatıyor. Chalamet de bu hikayelerden birinin başrolünde.


7. Beautiful Boy (2018) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Felix van Groeningen

Oyuncular: Timothée Chalamet, Steve Carell'e Maura Tierney, Jack Dylan Grazer, Amy Forsyth, Carlton Wilborn, Oakley Bull

Nic Sheff'in anılarından uyarlanan "Beautiful Boy" filminde Timothée Chalamet, uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele eden üniversite çağındaki genç Nic'i canlandırıyor. Bu bağımlılık sadece fiziksel ve zihinsel sağlığına zarar vermekle kalmıyor, aynı zamanda ailesini, özellikle de babasını etkiliyor. Chalamet ve babasını canlandıran Steve Carell, yürek burkan performanslar sergiliyor. Chalamet, karakterinin yaşadığı çaresizlik ve zayıflığı oldukça başarılı bir şekilde yansıtıyor.


8. Interstellar (2014) – IMDB Puanı 8.6

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Mackenzie Foy, Timothée Chalamet, Ellen Burstyn, John Lithgow, David Oyelowo, Wes Bentley

Christopher Nolan imzalı "Interstellar", Timothée Chalamet'nin henüz ünlenmeden önce yer aldığı ve küçük bir rolle karşımıza çıktığı yapımlardan. Ancak büyük bütçeli filmlere ve ünlü yönetmenlerle çalışmaya ilk attığı adımlardan biri olduğu için "Interstellar"ın da oyuncunun filmografisinde önemli bir yeri var. Christopher Nolan, sinemasında izleyicilerini zorlamayı, düşündürmeyi ve zihnin derinliklerine girmeyi seven bir yönetmen. "Interstellar" da benzer yapıda bir film. Bu bilim kurgu filminde bir kaşif ekibi, insanlığın hayatta kalmasını sağlamak için uzayda bir solucan deliğinden geçiyor. Aile ve sevgiyle ilgili konuları işlediği için kolaylıkla bağ kurabileceğimiz kadar içten bir film olsa da bilimsel konular devreye girdiğinde Nolan, bolca teoriden yararlanarak oldukça düşündürücü bir film üretmeyi başarmış.


9. Miss Stevens (2016) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Julia Hart

Oyuncular: Lily Rabe, Timothée Chalamet, Lili Reinhart, Anthony Quintal

Bir tiyatro yarışmasına giden üç lise öğrencisini ve onlara eşlik eden bir öğretmeni anlatan "Miss Stevens" filminde Timothée Chalamet, öğrencilerden birini canlandırıyor. Kalbi kırık genç öğretmen, dünyadaki yerini merak etmeye başladığında, profesyonellik ve eğlence arasındaki çizgiler de bulanıklaşıyor. Chalamet, oldukça tutkulu, yanlış anlaşılan, sorunlu ve duygusal bir genç olan Billy karakterine hayat veriyor. Chalamet'nin filmdeki bu hareketli performansı radar altında kalmış olsa da oldukça başarılı.


10. Hot Summer Nights (2017) – IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Elijah Bynum

Oyuncular: Timothée Chalamet, Maika Monroe, Alex Roe, William Fichtner, Emory Cohen, Thomas Jane, Maia Mitchell, Jeanie Serralles

Bir büyüme hikayesi olan "Hot Summer Nights", 90'ların başında geçen bir yaz filmi. Tatilde eğlenen Daniel adında bir genci takip ediyoruz. Film, Daniel'in uyuşturucu satmak ve aşık olmak arasındaki vahşi maceralarını inceliyor. Gerçek hayatta oldukça sağlıklı ve kibar biri olarak görünen Timothée Chalamet'nin, zaman zaman canlandırmaya cesaret ettiği bu kendisine zıt karakterler oldukça harika performanslar sergilemesini sağlıyor.


11. Wonka (2023)

Yönetmen: Paul King

Oyuncular: Timothée Chalamet, Olivia Colman, Hugh Grant, Keegan-Michael Key, Sally Hawkins, Rowan Atkinson, Jim Carter

"Wonka" filmi, "Charlie and the Chocolate Factory" hikayesindeki eksantrik çikolatacı ve fabrika sahibi Willy Wonka'nın gençlik yıllarına, ilk maceralarına ve Oompa Loompa'larla nasıl tanıştığına odaklanıyor. 1971 tarihli "Willy Wonka & the Chocolate Factory" filminde Willy Wonka'ya Gene Wilder hayat verirken; 2005 yapımı "Charlie and the Chocolate Factory" filminde ise bu ünlü karakter, Johnny Depp tarafından canlandırılmıştı. Timothée Chalamet ise "Charlie and the Chocolate Factory" hikayesinin geçmişine odaklanan "Wonka" filminde çok daha genç bir Willy Wonka karakteri portreliyor.


12. Dune: Part 2, Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Josh Brolin, Stellan Skarsgard, Florence Pugh, Léa Seydoux, Austin Butler, Christopher Walken

Denis Villeneuve'ün imzasını taşıyan "Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 1 (Dune: Part 1)"(2021) filminin çok sevilmesinin ardından, yönetmen Frank Herbert'in epik bilimkurgu romanının ikinci yarısı ile bir kez daha karşımıza çıkıyor. Ailesini yok eden komploculara karşı başlattığı intikam savaşında Chani ve Fremen'lerle birleşen Paul Atreides'in efsanevi yolculuğunu anlatan ikinci film "Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2"de, Paul hayatının aşkıyla, bilinen evrenin kaderi arasında bir seçim yapma durumunda kalırken, yalnızca kendisinin öngörebileceği korkunç bir geleceği engellemeye çalışıyor.


"Dune: Part One" Filmi Üzerine

21. Yüzyılın En İyi Bilim Kurgu Filmleri

Chris Evans'ın En İyi Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar