250ml soğuk süt veya 300ml sıcak süt (Soğuk ya da sıcak latte tercihinize göre)
YAPILIŞI
Matcha yeşil çay tozunu ve şekeri kahve bardağınızın içine boşaltın.
Üzerine ılık suyu ekleyin ve matcha tozu, macun kıvamı alana kadar özel matcha karıştırıcısı ya da küçük boy çırpma teli ile çırpın.
Tercihiniz sıcak latte ise ısıttığınız sütü, daha önce malzemeleri karıştırdığınız kahve bardağına ekleyin. Seçiminiz soğuk latte'den yanaysa sütü direkt bardağa boşaltabilirsiniz.
Daha sonra macun karışımını ve sütü pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Sunumuzu renklendirmek için sıcak latte'nizin üzerine matcha tozu da serpebilirsiniz
Japonya’da ve Çin’de yüzyıllardır tüketilen matcha çayı metabolizma hızlandırıcı etkisiyle son yıllarda popülaritesini arttırdı. Diğer çaylara nazaran hazırlanma metoduyla öne çıkan matcha; hasat edilmeden önce yaklaşık 20-30 gün kadar gölgede dinlenmeye bırakılır. Bu süreç, amino asit oranını bir hayli yükselterek bitkinin; kalp sağlığına iyi gelmesinden doğal enerji kaynağı olmasına kadar birçok yarar sağlar. Ayrıca kilo vermeye de oldukça yardımcıdır.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak ve mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için
tıklayınız.