ÜNLÜ ŞEFLERDEN YAZ TATLILARI

Ünlü şeflerden yaza özel tatlı tarifleri.

ABONE OL
28 Temmuz 2020 Salı 21:54 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi
ÜNLÜ ŞEFLERDEN YAZ TATLILARI

Jale Balcı'dan “Dondurulmuş Yoğurt Parçaları” tarifi

Malzemeler:

2 su bardağı tam yağlı yoğurt

3 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu

1 paket vanilya

1 çay bardağı doğranmış çilek

1 çay bardağı yabanmersini

1 çay bardağı ahududu

YAPILIŞI:

Bir kapta yoğurdu iyice karıştırın.

Vanilya ve balı ilave edip karıştırın.

Karışımı yağlı kağıt serili tepsiye dökün. Kaşık yardımıyla eşit ama çok ince olmayacak şekilde dağıtın.

Üzerini çilek, yabanmersini ve ahududu ile süsleyin.

Süslemek için tercihe göre granola, hindistancevizi veya çikolata parçacıkları da kullanabilirsiniz.

Dondurucuda en az  4-5 saat arası iyice sertleşene kadar bekletin.

Elinizle kırdıktan veya bıçakla kestikten sonra servis edin.

Afiyet olsun!

Arda Türkmen’den “Vişneli Crumble” tarifi

MALZEMELER:

500 gr donuk vişne

2-3 yemek kaşığı toz şeker

1 silme yemek kaşığı buğday nişastası

½ su bardağı su

CRUMBLE İÇİN:

150 gr tereyağı – soğuk küçük küp küp doğranmış

150 gr un – 1,5 su bardağı

50 gr toz şeker – 3 yemek kaşığı

SERVİS ETMEK İÇİN:

Dondurma

Toz antep fıstığı

YAPILIŞI:

*Crumble için

Un, toz şeker ve tereyağını elinizle ufalayın, iri parçalar kalabilir, çok ufaltmaya çalışmayın.

Ardından buzdolabına koyun ve soğuk olarak bekletin.

*Vişneler için

Vişnelerinizi bir tencereye alın ve üzerine toz şeker ekleyin.

Ocağa alıp hafif tıkırdatın.

Bir karıştırma kabına nişastayı alın, içerisine suyu ekleyip karıştırın.

Vişneler daha çok sularını salınca ocağın altını kapatın. Karıştırarak içerisine nişastalı karışımı ekleyin.

Ardından tekrar ocağın altını açın ve karıştırarak  5 dakika daha pişirin.

Not: Vişneler için uyguladığınız şeker miktarı biraz ekşi olacaktır, eğer daha tatlı bir tat isterseniz 1 su bardağı toz şekere kadar çıkarabilirsiniz.

*Birleştirmek için

Hazırladığınız vişneyi cam fırın kabınıza alın ve üzerine hazırladığınız crumble’ı serpiştirin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25–30 dakika pişirin.

Fırından çıkardığınız crumble’ınızı dondurma  ve fıstıkla süsleyerek servis edin.

Not: Dilerseniz büyük kaba tek bir tane ya da küçük kaplara birkaç tane porsiyonluk yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Eray ERKOCA – eray.erkoca@alem.com.tr

 

EN ÇOK OKUNANLAR

Selma Çilek'in Paris'ten Favori Sokak Stilleri
Selma Çilek'in Paris'ten Favori Sokak Stilleri

Selma Çilek'in Paris'ten Favori Sokak Stilleri

1 dakika okunma süresi
“Emily in Paris” Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Emily in Paris” Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Emily in Paris” Hakkında Bilmeniz Gerekenler

11 dakika okunma süresi
MBFWI'ın 1.Gününden Öne Çıkanlar
MBFWI'ın 1.Gününden Öne Çıkanlar

MBFWI'ın 1.Gününden Öne Çıkanlar

1 dakika okunma süresi
Bölgesel Yağlardan Kurtulmanın 5 Yolu
Bölgesel Yağlardan Kurtulmanın 5 Yolu

Bölgesel Yağlardan Kurtulmanın 5 Yolu

7 dakika okunma süresi
Yüzyılın aşkı: Moda ve sanat
Yüzyılın aşkı: Moda ve sanat

Yüzyılın aşkı: Moda ve sanat

3 dakika okunma süresi
Selma Çilek Çiftçi'nin Favori Influencer'ı: Zina Charkoplia
Selma Çilek Çiftçi'nin Favori Influencer'ı: Zina Charkoplia

Selma Çilek Çiftçi'nin Favori Influencer'ı: Zina Charkoplia

1 dakika okunma süresi
Netflix'in Yeni Gözdesi: “Rebecca”
Netflix'in Yeni Gözdesi: “Rebecca”

Netflix'in Yeni Gözdesi: “Rebecca”

4 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Limonun Bilinmeyen Faydaları
Limonun Bilinmeyen Faydaları

Limonun Bilinmeyen Faydaları

Adalar Manzarasına Nazır: Adalar Roof Restoran
Adalar Manzarasına Nazır: Adalar Roof Restoran

Adalar Manzarasına Nazır: Adalar Roof Restoran

Organik Bir Deneyim: Avocado Queen by Novikov Yalıkavak Marina
Organik Bir Deneyim: Avocado Queen by Novikov Yalıkavak Marina

Organik Bir Deneyim: Avocado Queen by Novikov Yalıkavak Marina

Mekan Önerisi: Sky Karaköy
Mekan Önerisi: Sky Karaköy

Mekan Önerisi: Sky Karaköy

BOMONTİ'DE TÜRK MUTFAĞI: TURK FATİH TUTAK
BOMONTİ'DE TÜRK MUTFAĞI: TURK FATİH TUTAK

BOMONTİ'DE TÜRK MUTFAĞI: TURK FATİH TUTAK

GURME ŞENLİĞİ: SWISSOTEL RESORT BODRUM BEACH
GURME ŞENLİĞİ: SWISSOTEL RESORT BODRUM BEACH

GURME ŞENLİĞİ: SWISSOTEL RESORT BODRUM BEACH

Ekim Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?
Ekim Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?

Ekim Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?

İstanbul'a Yeni Bakış: Golden Hour
İstanbul'a Yeni Bakış: Golden Hour

İstanbul'a Yeni Bakış: Golden Hour

Lezzet Keşfi: GIZIA Brasserie
Lezzet Keşfi: GIZIA Brasserie

Lezzet Keşfi: GIZIA Brasserie

Lezzetli ve Pratik 6 Kahvaltı Tarifi
Lezzetli ve Pratik 6 Kahvaltı Tarifi

Lezzetli ve Pratik 6 Kahvaltı Tarifi

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Tarif
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Tarif

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Tarif

İstanbul'un En Sağlıklı Mekanları
İstanbul'un En Sağlıklı Mekanları

İstanbul'un En Sağlıklı Mekanları