Suyun Yıldızlarından Milli Başarı

Hız, güç, disiplin, takım çalışması, yüksek kondisyon = Sutopu! Geçtiğimiz günlerde Manisa'da düzenlenen Avrupa Sutopu Şampiyonası'nda büyük başarı elde eden U17 Erkek Milli Takımı'nın oyuncuları ile bir araya geldik.

YAZAR: Kübra Bıçak
ABONE OL
19 Eylül 2023 Salı 13:15 | Son Güncellenme:
Suyun Yıldızlarından Milli Başarı
1/9

Ali Çınar Nuray


"Sutopu oynamaya yakın akrabalarımın teşviki ile başladım. Başta yüzme öğrendim sonra sutopuna geçtim. 6-7 senedir profesyonel olarak ilgileniyorum. Sutopunun benim için anlamı büyük. Hayatımda sadece ev-okul ve sutopu döngüsü var diyebilirim. Bu disiplinli çalışmamızın karşılığını da bu sene Manisa'da düzenlenen şampiyonada aldık; büyük bir başarı elde ettik. Başarımızdaki en önemli etkenlerden biri, elbette birbirimizi kollayan bir takıma sahip olmamız. Şampiyonada aynı zamanda çok güzel arkadaşlıklar da biriktirdik. Sutopu sporuna başlayacaklara ilk önerim, bunun çok zor ve disiplin gerektiren bir dal olduğunu unutmasınlar. Bunu bilerek yola çıkmak gerekiyor. Kendime örnek aldığım insanlar da genelde hırslı ve azimli insanlar; onları idealize etmeye çalışıyorum. Sutopu ile ilgili en büyük hayalim, A Takımı ve A Milli Takımı'nda oynamak. Bunun için çok çalışıyorum."

Suyun Yıldızlarından Milli Başarı
2/9

Ali Hamza Erdağ


"Sutopu oynamaya ben de yüzme ile başladım. Antrenörlerimin beni yönlendirmesiyle beraber sutopu takımına alındım. Yaklaşık 2015 yılından beri sutopu oynuyorum. Sutopu artık hayatımın bir parçası oldu diyebilirim. Çünkü sekiz senedir neredeyse her gün antrenman yapıyorum ve bundan çok da keyif alıyorum. Şampiyonada altı maçın beşini kazanarak dokuzuncu olduk. Çok büyük bir başarı elde ettiğimizi düşünüyorum. Bir sporcu olarak kendime Cristiano Ronaldo'yu, onun özellikle de çalışma azmini örnek alıyorum. Dipten gelen ve çok çalışarak yeteneklerinin üzerine eklemiş bir sporcu. Kendi dalında en iyisi. En büyük hayalim ise, oyuncusu olduğum Galatasaray takımı ile şampiyonluklar yaşamak."

Suyun Yıldızlarından Milli Başarı
3/9

Ata İşbeceren


"Yüzmeye altı yaşında Enka'da başladım. 11 yaşından itibaren abimden de aldığım ilhamla, Enka'nın sutopu takımına girdim. Aslında beni bu spora iten en büyük etken, önceden sutopu ile ilgilenen abimdi. Bu spor benim de çok ilgimi çekmişti. Sutopu, benim için arkadaşlığı, zorlukları ve disiplini ifade ediyor. Bu sene katıldığımız şampiyona bizim için iyi bir turnuvaydı. Birçok zorluğun üstesinden geldik; deneyimler kazandık ve takımca güzel bağlar kurduk. Beni en motive eden özellikler hırs, azim ve disiplinli sıkı çalışmadır. Bu özellikte olan sporcuları kendime örnek alırım. İdol olarak gördüğüm isimler arasında Soma Vogel, Viktor Nagy var. Bu spor gerçekten zorlayıcı bir spor. En önemlisi ise sıkı çalışmak. Eğer bir antrenman kaçırırsanız üç antrenman geriden geliyor olacaksınız. Sutopu ile ilgili en büyük hayalim, önemli bir kaleci olmak; gerek milli takımla gerek kulübüm ile büyük başarılar elde etmek."

Suyun Yıldızlarından Milli Başarı
4/9

Bertan Haskumru


"Doğduğum andan itibaren havuz ve deniz ile iç içe büyüdüm. Bunda ailemin denizi çok sevmesi ve dedemin gemi kaptanı olmasının etkisi büyük. Beş yaşımdan itibaren de yüzme sporu ile ilgilenmeye başladım. 10 yaşına kadar yüzdükten sonra ilkokul öğretmenimin önerisi ile sutopuyla tanıştım. Birkaç sutopu maçı izledikten sonra, sporun içinde top olması ve takım arkadaşlığı ilgimi çekti; sutopuna başlama kararı aldım. Sutopu benim için dostluk, azim ve istikrarı ifade ediyor. Çok özel bir his bu. Hem turnuva hem kamp boyunca takım olarak güzel anılar biriktirdik. Hepimiz önemli tecrübeler edindik. Şampiyonanın Türkiye'de olması ve taraftarlarımızın desteği bizi ciddi anlamda motive etti. Bu sayede içimizdeki ateşi maçlara yansıtarak oynadık. Ben de çok çalışkan bir sporcu olduğum için Cristiano Ronaldo'yu kendime örnek olarak görüyorum. Gerek hırsı, gerek spora verdiği değer ve en önemlisi çalışkanlığı ile bana ilham oluyor. Asla pes etmemek ve devamlılık, sutopunda gerçekten önemli ama her şeyden önce, başlamak isteyenler bu sporu severek yaparlarsa başarılı olacaklarını düşünüyorum. Avrupa'nın önde gelen takımlarında oynamayı tabii ki çok isterim ama en büyük hayalim milli takım ile olimpiyatlarda başarı elde etmek."

Suyun Yıldızlarından Milli Başarı
5/9

Efe Naipoğlu


"Sutopu oynamaya her sporcu gibi yüzerek başladım. Babam Milli Sutopu oyuncusuydu. Şimdi veteran. Onun sayesinde bu branşa geçtim. Bu sporu çok sevdim, kendimi geliştirerek bu seviyeye ulaştım. Sutopu benim için bir yaşam tarzı. Onunla yatıp, onunla kalkıyorum. Haftanın altı günü antrenmanlarımız oluyor. Bu yoğun tempoyu okul ile birlikte devam ettirebilmek oldukça zor. Ancak bu sporu çok sevdiğimiz ve birlikte de olmaktan mutluluk duyduğumuz için devam ediyoruz. Milli takımda gösterdiğimiz başarı da bunun bir göstergesi. Şampiyonada ilk defa ev sahibi olarak oyun oynadık. Seyirci karşısında altı maçın beşini kazanmak büyük bir gururdu. Seyircinin desteğini hissetmek ise mutluluk verici. Turnuva için iki ay kampta kaldık. Bu zorlu süreçte en büyük dayanağımız birbirimizi destekleyici tavırlarımız oldu. Bu güzel serüvenden sonra turnuvayı da çok güzel bir dereceyle kapattık. Sutopunda kendime örnek aldığım isim ise Dénes Varga; hem stilini hem de disiplinini başarılı buluyorum. Sutopu gerçekten çok zor bir spor. Çoğu zaman sosyal hayatımdan da kısıyorum. Bu sporla ilgilenecek olanlara tek söyleyebileceğim şey, gerçekten çok çalışmaları gerektiği. Ama sonunda bu çalışmanın meyvesini almaları mümkün. Sutopu bursuyla iyi bir üniversitede okumayı ve A Milli takımda oynamayı çok istiyorum."

Suyun Yıldızlarından Milli Başarı
6/9

Mithat Onur Ayaksız


"Sutopuna başlamadan önce Galatasaray'da yüzüyordum, orada zaman zaman bu sporla ilgilenen kişileri görüyordum ve hayli ilgimi çekiyordu. Bu ilgimi yüzme antrenörüm fark edip beni bu dala yönlendirdi. Sutopunu daha ilk denediğimde çok sevdim. O günden itibaren de vazgeçemiyorum. Sutopu hayatımın çok önemli bir parçası. Yaşamımda büyük önemi var. Bu yıl şampiyonada elde ettiğimiz başarı haliyle benim için çok değerli. Takımımla ve kendimle gurur duyuyorum. Şampiyona için çok çalıştık. Kampta ve turnuvada arkadaşlarımla çok güzel anılar paylaştık. Hayatımda hiç unutamayacağım bir anıydı. Sutopu dünyanın en zor ve sert oyunlarından biri. Dolasıyla bu sporu herkesin yapması mümkün değil. Bu sporu yapacak kişinin çok dayanıklı olması gerekiyor. Aynı zamanda bireysellikten uzak bir takım sporu. Türkiye'de özellikle okulla paralel götürmek de oldukça zor. Bu dalla ilgilenecek olanlar fedakar olmalı. Sutopunda A takımda oynamak ve ülkemi temsil etmek ise en büyük hayalim."

Suyun Yıldızlarından Milli Başarı
7/9

Orhan Arda Alpman


"Sutopu oynamaya ailemin kararı ile başladım. Abim ve kuzenim sutopu oynuyordu, beni de bu dala yönlendirdiler. Sutopu, ilk oynamaya başladığım günden itibaren hayatımın parçası oldu. Şampiyonada ise gerçekten büyük bir başarı elde ettik. Beni şampiyonadan daha çok böyle bir arkadaşlık ortamında, milli takım çatısı altında başarı elde etmek mutlu etti. Ben çalışmayı seven, hırsı olan tüm sporcuları kendime örnek alıyorum. Sutopu ile ilgili en büyük hayalim ise, A Milli Takım'da güzel başarılar elde etmek."

Suyun Yıldızlarından Milli Başarı
8/9

Altan Derin Adıgüzel


"Yüzme kursuna giderken şu anki antrenörüm yanıma geldi ve 'Sutopu oynamak ister misin?' dedi. Ben de 'Neden olmasın!' diyerek bir sonraki gün antrenmana gittim. O gün, bu sporu çok sevdim. Sutopu yaparken gerçekten çok eğleniyorum. Bu yıl katıldığımız şampiyonada elde ettiğimiz başarı ise bizim için gurur verici. Turnuva için Portekiz'e, Yunanistan'a gittik ve sonra Manisa'da yer aldık. Böyle bir ekibin parçası olduğum için çok mutluyum. Bu spor ile ilgileneceklere söyleyebileceğim tek şey var; bu spor oldukça zor ve çok büyük disiplin, çok çalışmak gerekiyor. En büyük hayalim ise, dünyaca tanınır bir isim haline gelmek."

Suyun Yıldızlarından Milli Başarı
9/9

Emir Alp Atam


"Sutopuyla dokuz yaşında tanıştım. Yüzme okuluna giderken havuzda antrenman yapan, benden yaşça büyük sutopçuları gördüm ve çok ilgimi çekti. Babamın da eski sutopçu olmasının etkisiyle deneme kararı aldım ve o günden beri devam ediyorum. Sutopu bana arkadaşlığı, takım ruhunu ve disiplini ifade ediyor. Şampiyonaya katılmak ise tabii ki çok güzel bir histi, iyi bir deneyim oldu bu başarı bizim için. Hem kampta hem de turnuvada çok güzel anılar biriktirdim. Gerek hikayesi, gerek azmi, gerek yeteneği, hırsı, çalışkanlığı olsun, Michael Jordan benim için bir idol. Avrupa kupalarında başarı yakalamak en büyük hedefim; ileride yurt dışında oynamak ise hayalim."

EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER

Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili
Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili

Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili

Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte
Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte

Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte

“The Gentlemen” Dizisinde Mob Wife Trendi: Susie Glass
“The Gentlemen” Dizisinde Mob Wife Trendi: Susie Glass

“The Gentlemen” Dizisinde Mob Wife Trendi: Susie Glass

En İyi Siyah Beyaz Stiller
En İyi Siyah Beyaz Stiller

En İyi Siyah Beyaz Stiller

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti
Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti

Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti

2023 Yılının Unutulmaz Hollywood Düğünleri
2023 Yılının Unutulmaz Hollywood Düğünleri

2023 Yılının Unutulmaz Hollywood Düğünleri