TURİZM GURUSU CORNELIA DIAMOND GOLF RESORT AND SPA GENEL MÜDÜRÜ  ZAFER ALKAYA

Cornelia markasının Türkiye’deki turizmin başarı öyküsüne büyük katkısı olduğunu söyleyen Cornelia Diamond Golf Resort and Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya ile bir araya geldik ve keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

ABONE OL
26 Eylül 2015 Cumartesi 13:01 | Son Güncellenme:
15 dakika okunma süresi
TURİZM GURUSU CORNELIA DIAMOND GOLF RESORT AND SPA GENEL MÜDÜRÜ  ZAFER ALKAYA

Cornelia Diamond Golf Resort Spa; eşsiz doğal güzellikler içinde, misafirlerini şımartmaya odaklı konfor ve lüks hizmetiyle öne çıkıyor. Uzun yıllar turizm sektörü içerisinde bir çok otel projesini hayata geçiren, Cornelia markasını ise kariyerinin doruk noktası olarak gören, Cornelia Diamond Golf Resort and Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya ile bir araya geldik. Cornelia markasının Türkiye’deki turizmin başarı öyküsüne büyük katkısı olduğunu söyleyen Zafer Alkaya ile Bellek’in golf üstü olması için gerekenlerden bir turizmci olarak tatillerini nasıl geçirdiğine dek  keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. 


Cornelia Diamond Golf Resort Spa ile yollarınız nasıl kesişti? Ne zamandır, Cornelia markasına öncülük ediyorsunuz?
Mesleğimin doruk noktası Cornellia Diamond Golf Resort Spa. Hakikaten bu işin de doruk noktasıdır. Türkiye’deki turizmin başarı öyküsünde çok önemli bir payı var Cornellia markasının. Proje safhasından beri Cornellia oluşumunun içerisindeyim ve otel için “bebeğim gibi” diyebilirim. Şu anda Cornellia Diamond Golf Resort Spa gerek Türkiye’de gerek yurt dışında çok sevilen bilinen ve güvenilen bir marka. Başlangıçtan itibaren kaliteyi hep ön planda tutarak, misafir odaklı bir anlayışla hizmete başladık. Şu an geldiğimiz nokta itibariyle gerek Rusya’da ve Avrupa’da gerek turist aldığımız Orta Doğu ülkelerinde olsun hatta İran’da bile çok bilinen, sevilen ve güvenilen bir tesisiz. 


Arkanızdaki ekipten bahseder misiniz?
Personelimizi misafir odaklı eğitiyoruz. Sloganımız “Bir misafir bile buradan mutsuz gitmeyecek”.  Misafirlerimizin “Cornellia beni asla yanıltmaz” demesini istiyoruz. Böyle de oluyor... Diğer yandan Türkiye’nin genel turizm çalışmaları dışında  da değiliz ve “Her şey dahil” ile yol almaya çalışan bir kuruluşuz. Ancak “Her şey dahil” çok başarılı uygulayan ama geldiğimiz nokta itibariyle her şey dahilin çevreye, otellerin dışına çok fazla katkısı olmadığını gördüğümüz bir döneme girdik.


“Her şey dahil” sisteminin ne gibi sakıncaları var? 
Bu tür turizmde insanlar bir kere ödeme yapıyor ve otelden dışarı adım atmıyorlar. İnsanlar dışarı çıkmayınca tabii çevreye bir katkısı olmuyor. Örneğin Bellek dünyanın en önemli golf destinasyonlarından bir tanesi. Hava alanına 20-25 kilometre mesafede 15-20 tane marka sahanın yan yana dizildiği başka bir destinasyon yok dünyada. Golf konusunda rakiplerimizin çok ardındayız ama stratejik durumuz, konumumuz, golf sahalarının her zevke göre yan yana dizilmiş olması ve bu servisi veriyor olmamız çok önemli. Tüm bunlara sahip olmamıza karşın golf, her şey dahil konsepti içerisine yer alıyor maalesef. Dünyada hiçbir yerde her şey dahilin içinde golf yok. Ama Türkiye bunu artık o kadar benimsemiş ki onunla yaşamak zorunda adeta. 


Peki, bu sene Cornelia Diamond Golf Resort Spa’da golfe ilişkin neler gerçekleşti? 
Cornelia Diamond Golf Resort Spa, tatilini spor aktiviteleri ile birleştirmek isteyenler için de mükemmel seçenekler sunuyor. Dünyaca ünlü Golf Ustası Sir Nick Faldo tarafından tasarlanan Cornelia Golf Club ile, uluslararası bir çok golf organizasyona ev sahipliği yapılıyor. Cornelia Diamond misafirleri de, indirimli olarak Golf Club’ün sunduğu tüm olanaklardan faydalanabiliyor. Dünyanın en iyi golf sahaları ile aynı standartları sunan Cornelia Golf Club, 27 delikli sahası ile dünyanın en iyileri arasında. Ayrıca Türkiye’nin ilk ve tek The Leadbetter markalı Golf Akademisi olan David Leatbetter Golf Akademisi otelimiz içerisinde hizmet veriyor. İyi golfçülerin çok sevdiği tercih ettiği bir saha Cornelia Diamond Golf Club. Daha kolay sahalar var tabi ama bizimki her golfçuya uygun değil. Nick Faldo ismi ile dizayn edilmiş bir golf sahasında oynamak ister dünyanın her iyi golfçusu... Bu bir prestij meselesidir.


Başka spor aktiviteleri de tesisiniz içinde mevcut mu?
Cornelia Sport Center bünyesinde yer alan Fifa standartlarında 3 adet futbol sahası ve yine Uluslararası Tenis Federesyonu standartlarında 2 adet tenis sahası ile Cornelia Diamond Golf Resort Spa, tatil yaparken sporu ihmal etmek istemeyenlere bu imkanı sağlıyor. Diğer yandan Cornelia Diamond Golf Resort Spa ve Cornelia Golf Club arasında yer alan Azure Villaları, Cornelia’nın en özel kısımlarından biri. Her biri özenle tasarlanmış ve gözlerden uzak konumlanan Azure Villas By Cornelia Diamond, Ege mimarisini yansıtan 33 villadan oluşuyor. Giriş katlarında deniz suyu havuzuna bağlantısı bulunan villalar, misafirlerine bir çok özel hizmet sunuyor. Azure Villalar, lüks ve elegan hizmetin yanı sıra misafirlerin ücretsiz olarak yaralanabilecekleri golf oyunları, tenis ve futbol sahası ile spor aktivitelerinizi hiç yorulmadan yapabilmeleri için villaların hemen önünde misafirlerimize göre konumlandırıldı.


Geçtiğimiz günlerde turizm sektörünün Oscar’ları olarak nitelendirilen World Travel Awards Avrupa’dan ödüle döndünüz. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?
Cornelia Diamond Golf Resort Spa, dünyanın en önemli Turizm Birlikleri tarafından her yıl onlarca ödülle taçlandırılıyor. Lüks ve kusursuz ev sahipliği söz konusu olunca ödüle doymayan Cornelia Diamond Golf Resort Spa, üst üste iki yıl, Turizmin Oscar'ları olarak kabul edilen Wold Travel Awards’da “Dünyanın En Donanımlı, En Lüks Oteli” ödülünü Türkiye’den kucaklayan tek otel oldu ve ilk kez Türkiye’den bir otel, bu ödülle "Dünyanın En İyi Otelleri" arasında yer aldı. Hayal ettiğiniz tatil için her detayın düşünüldüğü Cornelia Diamond Golf Resort Spa’nın aldığı diğer ödüller ise ; “Avrupa’nın En iyi Lüks Golf Oteli”,  “Avrupa’nın En İyi Spa Oteli”,  “Avrupa’nın En İyi Ağırlayan Oteli”, “Avrupa’nın En İyi Kongre Oteli”, “Avrupa’nın En İyi Golf Oteli” ödülleri. 


İşinize duyduğunuz tutkuyla anılıyorsunuz. Mesleğinize duyduğunuz heyecanınızı nasıl sürdürüyorsunuz?
Eğer niş işler yaparsanız, sadece çalışmak için değil, güzel işler yapmak için uğraş verirseniz; başardığınız şeyi yaşarsınız. Gerek yazılı ve görsel basında gerek misafirlerimizin kendisinden duyduğumuz güzel şeyler heyecanımın sürmesini sağlayan en önemli etmenler. O yüzden hiçbir zaman “Rehavet yok bizde” diyoruz.  


Bu kadar turizmin içerisinde biri olarak siz nasıl tatil yaparsınız?
Bizim tatilimiz genelde kışın oluyor. Yazın pek şansımız yok. Çoğu zaman kışın uzak yerlere giderim. Yazın ülkemde yapamadıklarımı yapmak amaçlı yurt dışına gidiyorum. Öte yandan yaptığınız işten keyif alırsanız, işiniz size tatil tadı verir. Geri dönüşlerle, insanların memnuniyeti ile oldukça keyifli bir ortamda çalışıyoruz. Cornelia’da misafir olan insanların yüzde 40’ı mutlaka ertesi yıl geri döner. Onun dışında tatilimde genellikle gittiğim yerleri incelerim. Bunu ötelemeye ertelemeye çalışırım, ama hep meslek hastalığı... Mükemmeliyetçi bir yapım olduğu için buna engel olamıyorum mutlaka kaldığım yerleri, hizmet anlayışını incelerim. 


Aile bireyleriniz bu meslek hastalığına kızmıyorlar mı?
Ben öncelikle işimle evli olduğum için bu konuda herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Tabii turizmci ile evli olmak çok kolay bir şey değil. Turizmcinin çok fazla bir lüksü yok. İşi neredeyse 24 saat  orada yaşamanız lazım. 


İş dışında hangi disiplinlerden besleniyorsunuz? Boş zamanlarınızda nereler yapmayı tercih edersiniz?
Gezmeyi, farklı kültürleri görüp, ülkem adına, sektörüm adına alabileceğim şeyleri alıp yenilikler düşünmek, yeni projeler üzerine kafa yormak benim hobilerim arasında. Yeni ve kaliteli olanı hizmet kaliteme nasıl eklerim diye düşünmek beni dinlendiren bir uğraş. Spor yapmayı severim, hiç kopmadım spordan, tenis oynarım. Ekibimle birlikte futbol oynarım. Güzel futbol sahamız var. 3 tane dünya standartlarında futbol sahalarımız var. Büyük futbol takımlarını ağrlıyoruz. Rapid Line, Ayaks Amsterdam gibi, Verder Gramen, Bayer Münih gibi. Rus takımları Spartak Moscova gibi. Bunlar hep bizim müşterilerimizdir. Dolayısıyla futbol anlamında yatırımlarımız var. 10 tane dünya standartında tenis cortumuz var. Tenisçiler hem antreman yapar hem turnuvalara katılırlar. 15- 20 tane turnuva yapılır her sene Cornellia bünyesinde. Yeri gelir Navritalova gelir, yeri gelir eski tenisçiler gelir. İsimlerini çok fazla duymadığımız ama Wimbledon şampiyonu olmuş kişiler gelir. Pariste yarışmış tenis ustaları, Tomas Musser gibi Avrupa şampiyonları misafirlerimiz olur. Bunlar gelip hem tatil yaparlar hem ders verirler. Workshoplara katılırlar. Bölgeyi güçlendiren işler bunlar. 


Günümüzde farklı konseptler ve butik oteller oldukça popüler.  Cornelia markası olarak siz bu noktaya odaklanacak mısınız?
Teması olan, hikayesi olan oteller bu sıralar fazlaca tercih ediliyor. Ancak bu turistin profili ile ilgili. Turist bunu mu istiyor yoksa paket içerisinde bolca yiyip-içip-eğlenip ülkesine dönmek mi istiyor buna bakmak lazım yani... Niş işler isteyen, kafasını dinebileceği teması olan, ülkeyi de tanıyabileceği bir tatili tercih eden turistin Türkiye’ye gelmesi gerekiyor. Bunların yanı sıra Cornelia’nın yurt dışında bir yatırımı yok henüz ilk yatırımı inşallah Kıbrıs’ta olacak. Cornelia kalitesini yansıtacak fevkalade bir proje hazırlandı. İstanbul ve Bodrum’da projelerimiz olacak. Düğmeye basmak için doğru zaman bekleniyor.

 

Röportaj: Beyza ÖZEL

EN ÇOK OKUNANLAR

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

1 dakika okunma süresi
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

1 dakika okunma süresi
Nisan Ayı Burç Yorumları
Nisan Ayı Burç Yorumları

Nisan Ayı Burç Yorumları

34 dakika okunma süresi
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

1 dakika okunma süresi
En İyi Polo Kazak Stilleri
En İyi Polo Kazak Stilleri

En İyi Polo Kazak Stilleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

İLHAMINI RENKLERDEN ALIYOR
İLHAMINI RENKLERDEN ALIYOR

İLHAMINI RENKLERDEN ALIYOR

GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ
GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ

GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ

MÜZİĞİNİN ZİRVESİNDE NİLÜFER
MÜZİĞİNİN ZİRVESİNDE NİLÜFER

MÜZİĞİNİN ZİRVESİNDE NİLÜFER

DELFINA DELETTREZ FENDI İSTANBULDAYDI
DELFINA DELETTREZ FENDI İSTANBULDAYDI

DELFINA DELETTREZ FENDI İSTANBULDAYDI

YONCA EBUZZİYA İLE KAPALIÇARŞI'DA BİR GÜN
YONCA EBUZZİYA İLE KAPALIÇARŞI'DA BİR GÜN

YONCA EBUZZİYA İLE KAPALIÇARŞI'DA BİR GÜN

EN ROMANTİK GÜNÜN MİMARI VİOLA CHAN
EN ROMANTİK GÜNÜN MİMARI VİOLA CHAN

EN ROMANTİK GÜNÜN MİMARI VİOLA CHAN

GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER
GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER

GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER

İDİL FIRAT ALEM ÖZEL RÖPORTAJI
İDİL FIRAT ALEM ÖZEL RÖPORTAJI

İDİL FIRAT ALEM ÖZEL RÖPORTAJI

ASLI PEHLİVANLARIN LÜKSLERİ
ASLI PEHLİVANLARIN LÜKSLERİ

ASLI PEHLİVANLARIN LÜKSLERİ

MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI
MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI

MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI

GALERİ SELVİN 30 YILI GERİDE BIRAKIYOR
GALERİ SELVİN 30 YILI GERİDE BIRAKIYOR

GALERİ SELVİN 30 YILI GERİDE BIRAKIYOR

FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR
FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR

FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR