BAŞARILI İŞADAMI MEHMET AYGÜN

“Kendimde sevdiğim özelliklerimden biri de yeniliğe açık olmamdır. Öğrenmenin sonu yoktur. Her zaman her yaşta yeni bir şeyler öğrenmeniz mümkün.”

ABONE OL
17 Haziran 2016 Cuma 09:29 | Son Güncellenme:
15 dakika okunma süresi
BAŞARILI İŞADAMI MEHMET AYGÜN

Mehmet Aygün restorancılık sektörü ile başladığı iş yaşamına otelcilik sektörü ile devam etmiş. Sadece Türkiye değil Almanya’da da başarılı işletmelere imza atan yönetici Titanic Hotels grubunun Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürüyor. Yoğun iş yaşamının yanı sıra golf oynamaktan ve balık tutmaktan keyif alan Mehmet Aygün ile bir söyleşi gerçekleştirdik.


Almanlara Türk Yemeklerini sevdiren kişi olarak görülüyorsunuz, orada bulunan ve çok beğenilen Hasır restoranlarının başarısının sırrı nedir? Hangi lezzetleri sunuyorsunuz orada?
Evet, Almanya’da Türk mutfağının önemli bir yere gelmesinde pay sahibi olduğumuz doğrudur. Buna öncü olmak bizim için gurur verici. Ne mutlu bize ki memleketimizin lezzetlerini yurt dışında en iyi şekilde temsil etme fırsatımız oldu. Hasır restoranlarının başarısının sırrı kalite ve lezzetten asla ödün vermemesi. Buna ek olarak tüm ekibimizle birlikte işimizi severek yapıyor olmamız. Hasır restoranlarımızda 40 yıla yakın bir süredir aynı özen ve kalite ile Türk lezzetlerini özgün sunumları ile servis ediyoruz. Sıfırdan, her gün bir aşama kat ederek Hasır Markasını hem Almanlar hem de Türkler için vazgeçilmez bir marka haline getirdik. Döner sunumlarını çeşitlendirerek döneri öncelikli olarak tercih edilen bir fast food haline getirdik.


Hasır restoranlarını Almanya’da bilmeyen yok galiba, biraz da Hasır’ ı bize anlatır mısınız?
İlk restoranımız olan Hasır’ı da 1977 yılında Berlin’de açtık. Aile işletmesi olarak açtığımız restoranımız çok kısa sürede büyük bir başarı elde etti ve kısa aralıklarla restoran sayımızı elbirliği ile 15’e çıkardık. Hasır markamızın şu anda Berlin’de beş restoranı ve bir tane de Hasır Ocakbaşı bulunuyor.  Hasır restoranları Alman hijyen kriterlerine uygun ve denetimlerini her zaman başarı ile tamamlayan bu noktada Almaların da güven duyduğu ve her zaman tercih ettiği bir marka. 


Berlin’in en merkezi ve önemli lokasyonlarında bulunan Beef Grill Club’ların Türk, Alman müdavimlerinin yanı sıra Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen müdavimleri bulunmakta restorancılıktaki bu başarınızın sırrı nedir?
Bir aile şirketi olarak elbirliği ile yeme içme sektöründe kısa sürede elde ettiğimiz başarımız ile birlikte bu alanda kendimizi geliştirmeye devam ettik. Hasır markamızdan sonra zaman içerisinde Beef Grill Club konseptine yöneldik. Beef Grill Club by Hasır son yılların gelişimi ve deneyimiyle ortaya çıktı. Bu konsept seçkin ve şık bir Steakhouse atmosferinde geleneksel mangal keyfi fikrine dayanıyor.

 

Gendarmenmarkt, Kurfürstendamm Leipzigerplatz’da, AVM LP12 ve Olympiastadion Beef Grill Club Lounge gibi Berlin’in en merkezi ve önemli lokasyonlarında bulunan Beef Grill Club’ların Türk, Alman müdavimlerinin yanı sıra Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen müdavimleri de bulunuyor. Bahsettiğim üzere kardeşlerimle birlikte işimizi sevmemiz, birebir işimizin başında olmamız başarımızın en önemli unsurlarından bir tanesi. Kullandığımız malzemelerdeki titizliğimiz, hizmet kalitemiz, restoranlarımızın atmosferi, dekorasyonu gibi diğer unsurları da iyi bir şekilde harmanladığınız zaman başarıya ulaşıyorsunuz. Elbette müşteri memnuniyeti, restoranlarımıza gelen tüm müşterilerimizi evimize gelen bir misafir olarak düşünüyoruz ve o şekilde ağırlıyoruz. Dolayısıyla memnun kalan misafirlerimizin referansları da başarımızı çoğaltıyor. 28 milyon Alman Turistin yanı sıra 500 bine yakın Türk hedefliyoruz. Restoranlarımıza gelen herkes mutlaka kendine göre severek yediği bir tat buluyor. Bizim için globale hitap etmek önemli.

 

Sizi daha iyi tanımamız için iş hayatına nasıl başladığınızı anlatır mısınız?

1975 yılında eğitimime devam etmek için Giresun’dan ayrılarak Almanya’ya geldim. Okurken bir yandan da restorancılıkla ilgilenmeye başladım ve 1977 yılında kardeşlerimle birlikte ilk restoranımızı açtık. Aile şirketi olarak her zaman elbirliği ile işimizin başında olduk. Şimdi artık 3.kuşak da iş süreçlerinin içinde, onlar da önemli katkılarda bulunacaklar.


Turizm sektörüne girişiniz nasıl oldu?
Yeme içme sektörü ile zaten hizmet sektörünün içindeydik. Bu sektör ile paralel olan yine hizmeti kapsayan turizm alanında ilerlemenin doğru olacağını düşündük. Yeme-İçme tarafında ulaştığımız hızlı ve başarılı büyümeyi tamamlamak ve bir üst boyuta taşımak için konaklama yani turizmin de içinde olmamız gerektiğine karar verdik. Zaten baktığımızda Turizm sektörünün % 75’i yiyecek&içecek, % 25’i konaklamadan oluşuyor. Otelciliğe 1992 yılında İstanbul-Şişli’de 55 odalı ilk otelimiz ile başladık. 2003 yılında grubun ilk resort oteli Titanic Beach Lara’yı hizmete açtık. Antalya’da Türkiye’nin ilk konsept otellerinden olan Titanic Beach Lara’nın açılması ile birlikte diğer otelleri de Titanaic Hotels markası altında topladık.


Almanya’da bulunan otellerinizden bahseder misiniz?
Şu anda Berlin’de 3 otelimiz ile hizmet veriyoruz. Titanic Comfort Mitte, Titanic Gendarmenmarkt Berlin ve en son kısa bir süre önce açılışını gerçekleştirdiğimiz Titanic Chaussee Berlin. Berlin’in en merkezi lokasyonlarında bulunan otellerimiz hem Avrupalı hem Türk misafirler tarafından tercih edilmekte. Berlin’deki tüm otellerimiz gerek konsept gerekse hizmet açısından misafirlerine dünya standardında mükemmel hizmet sunmaktadır. Restoran, SPA merkezleri ve toplantı salonlarıyla farklı hedef kitlelere hitap etmektedir. Örneğin dünyaca ünlü Türk Kahvaltısı kültürünü Berlin’deki otellerimize taşıdık. Hem Türk misafirler hem de diğer misafir tarafından çok fazla beğenilmekte.

 

 


Türkiye’deki otellerinize bir yenisini daha eklediniz. Titanic Deluxe Bodrum, Bodrum’un hangi bölgesinde yer alıyor?
Titanic Deluxe Bodrum 2016 Mayıs'ta kapılarını açtı. Bodrum’un Güvercinlik bölgesinde yer alıyor otelimiz. Pina Yarım Ada’sından Cennet Koyu’nu seyreden çok özel bir konumda yer alıyor Titanic Deluxe Bodrum. Diğer tüm Titanic otellerinde olduğu gibi Bodrum otelimizde de misafirlerimizin konforu, memnuniyeti için her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündük ve uyguladık. Havalimanına en yakın otel ve konumu itibarıyla doğal liman özelliğine sahip bir noktada bulunmaktadır. Rüzgar almayan, sakin bir denize sahip, kesintisiz deniz ve orman manzarasına hakim ayrıcalıklı bir otel. Gerek dekorasyonu gerekse içinde barındırdığı özellikleri ile otelimizin fark yaratacağına eminiz. Mükemmel konaklama alternatiflerinden spor aktivitelerine, SPA’sından çocuk kulübüne, dünya lezzetlerini sunan restoranlarından sınırsız eğlencenin yaşandığı su parklarına kadar tam anlamıyla kusursuz bir tesis oldu. Bugüne kadar edindiğimiz tecrübeler, yaptığımız diğer projelerden edindiğimiz tüm birikimleri bu projede bir araya getirdik.


Hangi konseptlerde odalar sunuyorsunuz?
Tüm oda segmentlerimiz deluxe standartta. Kendi içlerinde farklı büyüklüklere göre kategorize edildi. Aile konsepti için özel odalarımız bulunmakta. Kendi özelini yaşamak isteyen misafirler için villalarımız ve yine balayı çiftleri tarafından çok tercih edilen romantik suitler de mevcut. Kendilerine ait özel bahçeleri, havuz ve verandaları olan müstakil villalar, geniş ailelerin birlikte tatil keyfi yapabileceği Presidential Villa , kendilerine ait özel manzaraları olan konsept odalar sunuyoruz.


Otelinizde bulunan Be Fine Spa’dan bahseder misiniz?
BeFine SPA Titanic Hotels bünyesinde tüm işletmelerimizde bulunan spor ve spa markamız. Berlin’in en büyük spor ve spa merkezi Titanic Chaussee Berlin bünyesinde hizmet vermekte. Yurt dışında bilinen en önemli mirasımız Türk hamam kültürü Berlin'deki spa merkezlerimizde fazlasıyla ilgi görmekte. Osmanlı mimarisinden çizgiler taşıyan özel kesit mermerlerin bulunduğu hamamlar Berlin otellerimizi ayrıcalıklı kılıyor. Bunun yanı sıra Titanic Port Bakırköy ve Titanic Business Bayrampaşa’da bulunan BeFine Sports & SPA'ların hatırı sayılır oranda üyesi bulunmakta. Gerek dekorasyonları gerekse sunulan öznel hizmetlerinden dolayı çok fazla tercih ediliyor. Misafirlerimiz tarafından sevilen seçkin bir marka.


Bir yönetici olarak kendiniz nasıl tanımlarsınız?
İyi bir yönetici olduğumu düşünüyorum. Ekip arkadaşlarım benimle çalışmanın rahat olduğunu söylüyor. Çok disiplinli ve titiz çalışırım. Karşımdakinden de aynı disiplini ve titizliği beklerim. Kendimde sevdiğim özelliklerimden biri de yeniliğe açık olmamdır. Öğrenmenin sonu yoktur. Her zaman her yaşta yeni bir şeyler öğrenmeniz mümkün. Hiç kimse ben her şeyi tam anlamıyla bilirim diyemez diye düşünüyorum. Dünya çok hızlı değişiyor yenileniyor o yüzden insan kendini de bu anlamda sürekli geliştirmeli.  


Titanic Hotels otellerini diğer otellerden ayıran özellikler neler?
Her şeyden önce Titanic Hotels grubu dahilinde hizmet veren tüm otellerimizde misafirlerimiz birincil önem taşır. Misafirlerimiz otellerimizde konfor, eğlence, keyif ve lezzet başta olmak üzere aradıkları her şeyi bir arada bulabiliyorlar.  Her bir otelimiz çok özel bir konumda bulunmakta. Resort otellerimiz doğayla iç içe, şehir otellerimiz merkezi lokasyonlarda konumlandırıldı. Her birinin kendine özel mimarisi var. Tesisler hem iç hem dış mimaride söz sahibi mimarlar tarafından projelendirildi. Bunun en somut örneği Titanic Beach Lara, her yıl sektörel ödüllere layık görülmekte. Berlin'deki otellerimizin iç mimarisi hayranlık bırakacak düzeyde.    


Hobilerinizden bahseder misiniz?
Uzun yıllardır futbol en önemli ilgi alanım olmuştur. 2015 yılından bu yana Golf ile ilgileniyorum ve çok seviyorum. Balık tutmak da benim için dinlendirici ve keyif verici.


Tatil için en sevdiğiniz rotalar hangileri?
Bodrum, İstanbul, Antalya ve tabii ki Berlin


Birlikte çalıştığınız kişileri seçerken nelere dikkat edersiniz?
Birlikte çalıştığımız kişilerin elbette vizyonu benim için önemli, gelişime ve yeniliğe açık, hızlı karar verebilen, çözüm odaklı, yaratıcı, sorumluluk sahibi olmalarına dikkat ederim. Elbette vizyonları iş süreçlerine yansıtmaları ve yönettikleri markaya katkıları olmalı.


Röportaj: Petek Kırboğa

EN ÇOK OKUNANLAR

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Lancome x Hazal Kaya Daveti
Lancome x Hazal Kaya Daveti

Lancome x Hazal Kaya Daveti

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

AURELIE BIDERMANN’IN LÜKSLERİ
AURELIE BIDERMANN’IN LÜKSLERİ

AURELIE BIDERMANN’IN LÜKSLERİ

FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR
FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR

FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR

GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ
GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ

GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ

BERRİN OKÇU İLE GEÇMİŞE YOLCULUK
BERRİN OKÇU İLE GEÇMİŞE YOLCULUK

BERRİN OKÇU İLE GEÇMİŞE YOLCULUK

İDİL FIRAT ALEM ÖZEL RÖPORTAJI
İDİL FIRAT ALEM ÖZEL RÖPORTAJI

İDİL FIRAT ALEM ÖZEL RÖPORTAJI

GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER
GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER

GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER

MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI
MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI

MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI

SERRA KASLOWSKİ "TUTKU DOLU BİR HAYAT"
SERRA KASLOWSKİ "TUTKU DOLU BİR HAYAT"

SERRA KASLOWSKİ "TUTKU DOLU BİR HAYAT"

ŞAMPİYON BABALAR
ŞAMPİYON BABALAR

ŞAMPİYON BABALAR

MÜZİĞİNİN ZİRVESİNDE NİLÜFER
MÜZİĞİNİN ZİRVESİNDE NİLÜFER

MÜZİĞİNİN ZİRVESİNDE NİLÜFER

BU YAZ KİM, NE OKUYOR?
BU YAZ KİM, NE OKUYOR?

BU YAZ KİM, NE OKUYOR?

DELFINA DELETTREZ FENDI İSTANBULDAYDI
DELFINA DELETTREZ FENDI İSTANBULDAYDI

DELFINA DELETTREZ FENDI İSTANBULDAYDI