AVANTGARDE COLLECTION OTELLERİ BAŞKAN YARDIMCISI İSMET ÖZTANIK

Sanatla iç içe olan Avantgarde Collection Otelleri’nin Başkan Yardımcısı İsmet Öztanık’a, Contemporary Istanbul kapsamında Avantgarde Taksim Square Hotel’de verdiği özel VIP davet ve sergiyi sorduk.

ABONE OL
18 Kasım 2015 Çarşamba 15:36 | Son Güncellenme:
18 dakika okunma süresi
AVANTGARDE COLLECTION OTELLERİ BAŞKAN YARDIMCISI İSMET ÖZTANIK

İsmet Bey, Avantgarde Collection olarak, Contemporary Istanbul kapsamında, Avantgarde Taksim Square’de bir sergiye yer veriyorsunuz, bu sergiyi anlatır mısınız?
Avantgarde Collection olarak bu sene de Contemporary Istanbul Çağdaş Sanat Fuarı'nın konaklama sponsorluğunu ikinci kez üstlendik. Bu kapsamda Avantgarde Taksim Square’de Avantgarde Collection özel seçkileri ve benim kişisel koleksiyonumdan bazı parçaları Galeri Kuad’ın küratörlüğünde sergiliyoruz. Sergide Kezban Arca Batıbeki, Larissa Fassler, Esra Carus, Gülay Semercioğlu, Ozan Oganer, Ramazan Bayrakoğlu, Funda Alkan, Ardan Özmenoğlu, İrfan Önürmen ve Meltem Sırtıkara’nın eserleri yer alıyor. Koleksiyona en son dahil olan Larissa Fassler’in geçtiğimiz Haziran ayındaki seçim dönemini yansıttığı Taksim Square ve Berlin'de bir Türk mahallesi Kreuzberg'i özel çizim tekniğiyle resmetti‎ği Kotti eserleri ile Esra Caruş'un “Ay Resmen Devrim” adlı, toplumsal mizahı yansıtan pankartların olduğu mukavvalardan kesim birkaç katmanlı kolajı da bu sergide bulunuyor.

 

Ayrıca, Contemporary İstanbul’da da özel bir standla yer alıyoruz. Avangarde Collection olarak sanat galerisi konseptinde, Galeri Kuad işbirliğiyle hazırlanan standımızda Nilhan Sesalan, Meltem Sırtıkara, Burcu Aksoy, Funda Alkan, Esra Carus, Dilara Akay, Çağrı Saray gibi çağdaş sanatın yeni nesil isimlerinin seçkilerini sanatseverlerle buluşturuyoruz. Koleksiyonumuzda eserleri bulunan sanatçılarımıza kendilerini ifade edebilmeleri ve satış yapabilmeleri için standımızı bir otel lobisi veya odası yerine, sanat galerisi gibi dizayn ettik. Bu şekilde sanatçılarımıza desteğimizi sürdürüyoruz.


Sanatla iç içe bir otel olarak, Contemporary Istanbul kapsamında Avantgarde Taksim Square Hotel’de bir davet verdiniz? Bu daveti anlatır mısınız?
Sanat piyasasının nabzının attığı, koleksiyonerlerin ve çok değerli sanat eserlerinin bir arada olduğu Contemporary İstanbul’un konaklama sponsoru olarak, fuarın ilk gününde Avantgarde Taksim Square’de özel bir davet düzenledik. Contemporary İstanbul’un VIP misafirlerini ağırladığımız davette Galeri Kuad’ın ve bilhassa değerli dostum Kuad'ın ortağı Selin'in desteğiyle şahsımın ve Avantgarde Collection'un koleksiyonları sergilendi. Misafirlerin eserlere olan yoğun ilgisiyle sanat dolu bir davet oldu. Bundan önceki birçok sergimizde de Lebriz Art Solutions, Art50.net, Art Venice, Emre NY, Galeri Isis ile çok değerli işbirliklerimiz oldu. 

 


Avantgarde Collection otellerinde sanata ayrı bir önem veriyorsunuz, bundan bahseder misiniz?
Bizim aile olarak 25 senelik bir otelcilik geçmişimiz var. Taksim’de başlayıp daha sonra Levent ve Bodrum Yalıkavak’ta devam eden hem yatırımcı, hem de işletmeci kimliğine sahibiz. Bu pazardaki yüksek rekabet ve acımasız piyasa koşullarından ötürü, biraz da Türk otelciliğinin gelişmişlik düzeyiyle de bağlantılı olarak, otellerimizdeki sanat unsuru 2009’a kadar pek oluşmamıştı. Avantgarde Hotel’in ilk şubesi olan Levent’te bu yönümüzü ilk olarak ortaya çıkarttık. Herşeyden önce zaten markamızın logosu, Levent otelimizin girişinde, Büyükdere Caddesi'nin en görünür noktasındaki “Kaos içindeki Harmoni” adındaki paslanmaz çelikten heykelimizden esinlenmektedir. 2010 yılında Lebriz Art’la birlikte çalışarak özellikle Türk kadın sanatçılar üzerinden bir koleksiyon oluşturmaya başladık. Otellerimiz hem süreli hem daimi olarak birçok esere ev sahipliği yapıyor. Bundan sonra yapacağımız yerel ve uluslararası yatırımlarımızda da Türkiye çağdaş sanatını hem yaptığımız eser alımlarıyla, hem de yetenekli sanatçılara mekânlarımızı açarak desteklemeye devam edeceğiz. Otellerimiz ayrıca sık sık sergi, müzayede gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. 


Avantgarde Collection Taksim Square’de başka hangi sergiler düzenlendi?
Avantgarde Collection Taksim Square’in lobisinde Esra Carus, Larissa Fassler, Ozan Oganer, Deniz Tunc, Meltem Sırtıkara gibi sanatçıların işleri sergileniyor. Odalarda ise genç sanatçılar Hasan Pehlevan’ın, Funda Alkan ve Meltem Sırtıkara’nın yapıtları var. Otellerde mekâna özgü sipariş edilen eserler ve ünlü sanatçıların gravür çalışmaları bulunuyor. Otellerimizin lobi ve fuaye alanlarında ise çağdaş Türk kadın ressamlarından Hale Eryaman, Bedia Dipso, Saba Barlas, Gülhan ve Reyhan’ın yağlı boya resimleri ile sanatçı Suat Akdemir’in eserleri daimi olarak yer alıyor. Lobi alanını sanat galerisine dönüştüren, süreli değişen sergiler ile yıl içerisinde Yücel Kale, Ardan Özmenoğlu, Cem Büyükhanlı, Dilara Akay, Mustafa Pancar, Emre Ertürk, Timur Çelik, Uğur Yılmaz gibi isimlerin sergilerine yer verdik.


Avantgarde Levent’te, otel girişinde bulunan heykelin ve aynı zamanda otelin ambleminin yaratıcıları Elif Özsezen ve Bera Ertürk Alkan, lobide sergilenen İstanbul Boğazı’ndan esinlenen pleksiglas bir enstalasyon yaptılar. Yine Atölye İsis sanatçılarından Ayşin İşeri ve Hakan Karakaya’nın ürettiği “Eileen’s Peaceful Mind” isimli heykel ise lobide bulunuyor. 


Avantgarde Levent’in girişindeki Ace Restoran’da ise benim kişisel koleksiyonumdan gelen, Burhan Doğançay’ın eserleri sergileniyor. Farklı dönemlerde farklı sanatçılarla iş birlikleri yapıyoruz. İki sene önce Levent şubemizde Venedik’ten Art Venice adlı bir kuruluşla iş birliği içerisinde bir fotoğraf sergisi organize ettik ve açılış partisi yaptık. Bu sergide Avrupalı fotoğraf sanatçılarının hem Türkiye hem de kendi ülkeleriyle ilişkili olarak ürettikleri çalışmalar yer alıyordu. 


Bodrum’daki Avantgarde Collection Yalıkavak’ta neler var?
Bodrum’daki otelimiz Avantgarde Collection Yalıkavak’ta, Muğla’nın gelecek vaat eden özgün sanatçılarına yer verdik. Bunlardan biri Tülay Özgür. Otel için kendisinden Bodrum’un ahengini yansıtacak sanat eserleri üretmesini istedik. Assouline'in stilize ettiği bir Culture Lounge'umuz mevcut; burada dünyadan nitelikli kültür yayınlarına yer verdik. Ayrıca Bodrum’da ve İstanbul’da faaliyet gösteren Atölye İsis sanatçılarının yaptığı bir heykel çalışması da otelde yer alıyor. Pınar Du Pre Taksim’deki otelimiz için mekâna özgü bir Pop Art çalışması yaptı. Oda katlarında Türkiyeli fotoğraf sanatçısı Derin Özsezen’in fotoğraf çalışmaları yer alıyor. Aynı mekânda Fatma Tülin Öztürk, Maide Bulak, Aylin Olukman gibi sanatçılarımızın eserleri bulunuyor. Avantgarde Yalıkavak her yaz farklı bir serginin ev sahipliğini yapıyor. Bu yazı Art50 firmasının çok eğlenceli bir Pop Art sergisi ile geçirdik. Bu tür faaliyetlerle hem otel lobisini canlı tutuyoruz, hem de uzun süreli konaklama yapan veya otele tekrar tekrar gelen müşterilerimize farklı deneyimler yaşatmış oluyoruz.


Galeride genelde hangi tür sergilere yer veriyorsunuz?
Resim, heykel, fotoğraf gibi sanatın pek çok dalında sergilere ev sahipliği yapıyoruz. Kısa sürede sanatseverlerin uğrak yeri haline geldiğimizi düşünüyorum. Bu mekanımızda çeşitli dönemlerde farklı sanatçı ve kuruluşlarla işbirliği yapmaya hazır olacağız. Kar amacı gütmeyecek ve sanat toplumunda kendini ifade etmek isteyen taraflara mecra oluşturacak.


Avantgarde Collection konseptini, özelliklerini birkaç cümleyle anlatırsanız, ne söylemek istersiniz? Misafirlerinizin otelinizi tercih sebepleri?
Avantgarde markasının oluşumunu kendim yürüttüm. Sadece beş yıl önce “modern şehir otelciliği yapma” prensibi ve “ulaşılabilir lüks” kavramıyla yola çıktık. Avantgarde Collection olarak zincirimizdeki tüm otellerimizin tasarımından dekorasyonuna, hatta hizmet anlayışına kadar her ayrıntıyı estetik içinde bir araya getirdik. Böylece kısa sürede “sanat oteli” kimliğini de edindik. 

 

Konaklayan misafirlerimizin tekrar geldiklerinde yine bizi tercih etmelerini istiyoruz ve bu amaçla onlara bir ev konforu sağlamaya çalışıyoruz. Mekânlarımızın tercih ediliyor olması insanlar tarafından takdir edildiğimiz anlamına geliyor ve bu da bizi mutlu ediyor.


Kendinizden bahseder misiniz? Bir iş adamı olarak sanata merakınız nereden geliyor? 
Koç Üniversitesi’nde Uluslararası İliskiler ve Siyasi Bilimler okuduktan sonra, 2007 yılında Cass Business School London'da yüksek lisansımı yapıp, 2008’de Türkiye’ye döndüm. Ama tüm eğitim sürecimde sanat tarihi, drama, sanatın toplum ve bireysel üzerindeki etkileri hakkında derslere seçimlerimde yer verdim. Yani özelimde de sanata hep meraklıydım. Üniversitemin bir döneminde eğitim aldığım Los Angeles'taki UCLA'de Hollywood'un göbeğinde drama dersi aldım.


Ailemde benden önce sanatla ilgilenen kimse yoktu. Benimle birlikte şahsi ve kurumsal koleksiyon başladı. Türkiye ve Dünya çağdaş sanatıyla ilgileniyorum. Artık olgunlaşmış ve belirli bir üne erişmiş sanatçıların yanı sıra yeni sanatçılar keşfetmeyi de, risk almayı da seviyorum. Burhan Doğançay, Suat Akdemir, Saba Barlas, Ardan Özmenoğlu, Ramazan Bayrakoğlu, Maide Bulak, Fatma Tülin Öztürk, Pınar Du Pre, Gülay Semercioğlu, Çağrı Saray, İrfan Önürmen, Funda Alkan, Larissa Fassler, Ozan Oganer, Kezban Arca gibi önemli sanatçılar koleksiyonumuzda yer alıyor.


Taksim Avantgarde dışındaki diğer otellerinizden bahseder misiniz?
İstanbul’da Avantgarde Levent, Avantgarde Taksim, Avantgarde Taksim Square; Bodrum’da Avantgarde Collection Yalıkavak otellerimizle hizmet veriyoruz. Toplam 117 misafir odasıyla Avantgarde Taksim, şehrin merkezi Beyoğlu'nun kalbinde, Talimhane oteller bölgesinde yer alıyor. Otelimiz, Avantgarde Collection kalitesi ile İstanbul'un vazgeçilmez cazibe merkezi, bohem sanatın içinde, şehrin eğlence kaynağında yer alıyor. Hemen girişinde Alman kahve üreticisi Douwe Egberts ile oluşturduğumuz Coffee Shop konsepti bulunuyor. Avantgarde Taksim, lüks bir otelden beklenilen her şeyi sunuyor. 


Avantgarde Levent, iş dünyasının merkezinde, toplantılara ev sahipliği yapan özel etkinlik ve davetleri kaliteli yemek ve servisle desteklenen, yurtdışı ve Türkiye’den İstanbul’un büyüsünü yaşamaya gelen ve her zaman fazlasını arayan seçkin konuklar için şehrin tam kalbinde bir konaklama olanağı sağlıyor. 84 odamızla İstanbul'un merkezinde hizmet verirken, iş toplantıları, gala yemekleri, düğün ve kişiye özel her türlü etkinliği organize edebiliyoruz.


Avantgarde Taksim Square, şehir hayatının içinde, eşsiz doğa ve Boğaz manzarasına sahip seçkin bir adres. Taksim Meydanı’na ve iki kıtayı birbirinden ayıran Boğaz’a hâkim bir konumda yer alan Avantgarde Taksim Square ile konuklarımıza sayısız avantaj sunuyoruz. 61 odaya sahip oteli diğerlerinden ayıran en önemli özellikler ise çağdaş sanatın önemli eserlerini sergilemesi ve arkasında, dünyaca ünlü Fransız tasarımcı Philipp Starck'ın olduğu bir global vizyon olması.


Bodrum’da yeşilin ve mavinin en güzel buluştuğu nokta olan Küdür Koyu’nda bulunan Avantgarde Yalıkavak ise Bodrum’da alışık olmadığınız kadar geniş ve en ince ayrıntı zevkle düşünülerek tasarlanmış toplam 31 odasıyla öne çıkıyor. Otelimizde bulunan Mejor Costa Bar & Lounge’da, 500 kişilik kapasitesi, kumsalı ve geniş yeşil bahçesiyle sahil düğünü, doğum günü ve diğer özel etkinlikler düzenlenliyoruz. İstanbul'dan gelen, özel olarak eğitimden geçen tüm servis personelimizle hizmet veriyoruz.


Davet yönetimi ve dekorasyon için, Avantgarde Catering ev, bahçe, kumsal ve tekne partileri için hizmet veriyor. Ace’in lezzetlerini, kaliteli içkiler ve yaza özel kokteyllerini açılışlara, hatta yatlara da taşıyoruz. Bembeyaz kumuyla eşsiz bir plaj sunan otelimizde sanat oteli kimliğini de devam ettiriyor her yaz farklı bir serginin ev sahipliğini yapıyoruz. 


Aynı zamanda otelimizde, İstanbul’un başarılı öğretici çocuk oyun kulübü Little Genius, deneyimli ekibi ve Amerikalı, Kanadalı, Fransız ve Avustralyalı eğitmenler eşliğinde tüm yaz çocuklara okul öncesi eğitim desteği sağlıyor. Hem otelde konaklayan hem de otel dışından 18 ay ve 5 yaş arası çocuklar bu hizmetten yararlanabiliyor. Ayrıca her sene misafir yorumları doğrultusunda otelimizde fiziksel renovasyonlara gidiyoruz. 

 

Röportaj: Zülal ÜNALDI 
Fotoğraflar: Ertan DEMİRBİLEK

EN ÇOK OKUNANLAR

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Lancome x Hazal Kaya Daveti
Lancome x Hazal Kaya Daveti

Lancome x Hazal Kaya Daveti

1 dakika okunma süresi
Seyahat Rehberi: Sakız Adası
Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

9 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

YONCA EBUZZİYA İLE KAPALIÇARŞI'DA BİR GÜN
YONCA EBUZZİYA İLE KAPALIÇARŞI'DA BİR GÜN

YONCA EBUZZİYA İLE KAPALIÇARŞI'DA BİR GÜN

EMMA SHAPPLIN İLE KAPADOKYADA
EMMA SHAPPLIN İLE KAPADOKYADA

EMMA SHAPPLIN İLE KAPADOKYADA

ŞAMPİYON BABALAR
ŞAMPİYON BABALAR

ŞAMPİYON BABALAR

İDİL FIRAT ALEM ÖZEL RÖPORTAJI
İDİL FIRAT ALEM ÖZEL RÖPORTAJI

İDİL FIRAT ALEM ÖZEL RÖPORTAJI

FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR
FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR

FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR

BERRİN OKÇU İLE GEÇMİŞE YOLCULUK
BERRİN OKÇU İLE GEÇMİŞE YOLCULUK

BERRİN OKÇU İLE GEÇMİŞE YOLCULUK

EN ROMANTİK GÜNÜN MİMARI VİOLA CHAN
EN ROMANTİK GÜNÜN MİMARI VİOLA CHAN

EN ROMANTİK GÜNÜN MİMARI VİOLA CHAN

GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ
GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ

GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ

MÜZİĞİNİN ZİRVESİNDE NİLÜFER
MÜZİĞİNİN ZİRVESİNDE NİLÜFER

MÜZİĞİNİN ZİRVESİNDE NİLÜFER

MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI
MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI

MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI

AURELIE BIDERMANN’IN LÜKSLERİ
AURELIE BIDERMANN’IN LÜKSLERİ

AURELIE BIDERMANN’IN LÜKSLERİ

İLHAMINI RENKLERDEN ALIYOR
İLHAMINI RENKLERDEN ALIYOR

İLHAMINI RENKLERDEN ALIYOR