YILIN EN KISA AYINI İŞ SANAT İLE DOLU DOLU GEÇİRİN

İş Sanat, şubat ayında da yediden yetmişe tüm sanatseverleri bekliyor.

ABONE OL
16 Ocak 2017 Pazartesi 13:00 | Son Güncellenme:
14 dakika okunma süresi
YILIN EN KISA AYINI İŞ SANAT İLE DOLU DOLU GEÇİRİN


Sezen GÜNGÖR - [email protected]

 

İş Sanat, müzik, edebiyat ve sahne sanatları ile içinizi ısıtacak bir Şubat programıyla yediden yetmişe tüm sanatseverleri bekliyor. 6 Şubat’ta şiirimizin en güçlü kalemlerinin birbirinden romantik dizelerinin seslendirileceği Aşk Şiirlerinden Seçmeler Sende Ben İmkânsızlığı Seviyorum başlıklı dinleti ile başlayacak programda sahneyi 9 Şubat’ta klasik müzik dünyasının belki de en sıra dışı ikilisi ünlü çellist Mischa Maisky ve kızı yetenekli piyanist Lily Maisky devralacak. 11 Şubat’ta Sunay Akın ve İlhan Şeşen’in Aşk Şarkıları ve Öyküleri konserine ev sahipliği yapacak İş Sanat, 17 Şubat’ta kuşağının en yetenekli solistlerinden biri olarak gösterilen ünlü bariton Matthias Goerne ve Freiburg Barok Orkestrası’nı ağırlayacak. Ülkemizin sevilen sanatçıları Demir Demirkan ve Fatma Turgut 21 Şubat’ta İş Sanat sahnesinde ilk kez bir araya gelecek. Minik sanatseverler ise 19 Şubat’taki Çocuklar İçin Müzikli Masallar oyunu ile kendilerini birbirinden eğlenceli maceraların içinde bulacak. İş Sanat’ın Millî Reasürans’ta düzenlediği Parlayan Yıldızlar serisi kapsamında 27 Şubat’ta gerçekleşecek konser ile genç sanatçılar Gamze Erengönül ve Yiğit Karataş kemandaki hünerlerini sergileyecek. 

 

 

 

Aşk Şiirleri ile şubat ayına romantik başlangıç 

 

İş Sanat’ta bir şubat ayı klasiği haline gelen Aşk Şiirlerinden Seçmeler, şiir tutkunlarına romantik bir gece vadediyor. “Sende Ben İmkânsızlığı Seviyorum” başlıklı dinletiyi Atilla Birkiye hazırladı, Mehmet Birkiye sahneye uyguladı. Bir sanatçı lokali atmosferinde gerçekleşecek dinletide, modern şiirimizin ustalarından Ahmed Hâşim, Nâzım Hikmet, Ahmet Hamdi Tanpınar, Ahmet Muhip Dıranas, Cahit Sıtkı Tarancı, Ziya Osman Saba, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Oktay Rifat, Orhan Veli, Melih Cevdet Anday, Behçet Necatigil, Cahit Külebi, İlhan Berk, Sabahattin Kudret Aksal, Necati Cumalı, Özdemir Asaf, Attilâ İlhan, Arif Damar, Can Yücel, Ümit Yaşar Oğuzcan, Turgut Uyar, Edip Cansever ve Cemal Süreya’dan seçilmiş şiirler yer alıyor. Tilbe Saran, Hümay Güldağ, Metin Belgin ve Hakan Gerçek’in okuyacağı dizelere Deniz Erdoğan Likos ve Hüseyin Likos’un şarkıları ve Serdar Yalçın’ın piyanosu eşlik edecek. Ücretsiz olarak izlenebilecek dinleti, 6 Şubat 2017, Pazartesi akşamı saat 20.30’da İş Sanat’ta. 

 

Dinleti ücretsizdir. Yerler numarasız ve salon kapasitesiyle sınırlıdır.

 

Klasik müzik sahnesinin en sıra dışı ikilisinden müzik ziyafeti 

 

Dünyaca ünlü çellist Mischa Maisky ve piyanist kızı Lily Maisky klasik müzik tutkunlarının asla kaçırmak istemeyecekleri bir konser ile İş Sanat sahnesine konuk oluyor. Çellonun duayenleri Mstislav Rostropovich ve Gregor Piatigorsky ile çalışan tek çellist olma ayrıcalığına sahip olan Mischa Maisky, 1962 yılında Leningrad Konservatuvarı’na başladı ve Leningrad Filarmoni Orkestrası ile ona “Geleceğin Rostropovich”i unvanını kazandıran çıkışını yaptı. Deutsche Grammophon’un en özel sanatçılarından biri olan Mischa Maisky, kariyeri boyunca 35’in üzerinde kayda imza attı ve Viyana Filarmoni, Berlin Filarmoni, Londra Senfoni, İsrail Filarmoni, Paris Orkestrası gibi seçkin topluluklarla çalıştı. 2000 yılında 100 konseri kapsayan bir Bach turnesi gerçekleştiren ve Tokyo Record Academy ödülünü 5 kez, Echo Deutscher Schallplattenpreis’ı 3 kez alan sanatçı, Grand Prix du Disque, Diapason d’Or gibi saygın ödüllerin de sahibi. Babası Mischa Maisky ile duo konserlerinin yanı sıra solo performanslar da sergileyen genç piyanist Lily Maisky ise şimdiye kadar Londra’daki Royal Festival Hall, Viyana’daki Concerthaus, New York’taki Carnegie Hall, Tokyo’daki Suntory Hall gibi saygın salonlarda sahne aldı. Sanatçı, Julian Rachlin, Janine Jansen, Renaud Capuçon, Sergey Krylov, Nicholas Angelich gibi ünlü isimlerle de aynı sahneyi paylaştı. Bu muhteşem baba kızı 9 Şubat 2017, Perşembe akşamı İş Sanat sahnesinde buluşturacak konserin biletleri tükenmeden alın. 

 

 

Sunay Akın ve İlhan Şeşen’den Aşk Şarkıları ve Öyküleri

 

İş Sanat’ın edebiyat ve müziği buluşturduğu özgün projelerinden biri de Sunay Akın ve İlhan Şeşen imzası ile gerçekleşecek. Kendine has üslubu ve izleyicileri her an şaşırtan anekdotlarıyla sevda öyküleri anlatacak Sunay Akın’a romantik aşk şarkıları denildiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olan, usta müzisyen İlhan Şeşen eşlik edecek. Sözcükler ve notalar eşliğinde duygu dolu bir gece vadeden konser, 11 Şubat 2017, Perşembe akşamı saat 20.30’da İş Sanat’ta. 

 

Matthias Goerne ve Freiburglulardan barok şöleni

 

Müzik çevrelerinde “Freiburglular” olarak anılan, barok dönem enstrümanlarıyla seslendirdikleri çağdaş eserlerle de alkış toplayan Freiburg Barok Orkestrası, günümüzün en başarılı baritonlarından Matthias Goerne ile İş Sanat sahnesinde bir araya geliyor. Derinlikli yorumuyla Royal Opera House, Paris National Opera, Vienna State Opera, Metropolitan Opera gibi saygın salonların sık ağırladığı Matthias Goerne, Wozzeck’ten Bluebeard’s Castle’a uzanan birçok operada Wolfram, Amfortas, Kurwenal gibi başrolleri başarıyla sahneye taşıdı.Grammy adaylıklarının yanı sıra ICMA, Diapason d’Or, Arte gibi seçkin ödüllerin sahibi Goerne, Vladimir Ashkenazy ve Alfred Brendel ile gerçekleştirdiği efsane kayıtların ardından, Christoph Eschenbach ve Elisabeth Leonskaja ile Schubert bestelerini kaydetti. 17 Şubat 2017, Cuma akşamı saat 20.30’da gerçekleşecek konserde, 60 CD’yi aşan diskografisiyle sayısız ödül alan Freiburg Barok Orkestrası’nın şefliğini ise barok repertuvara hâkimiyeti ile tanınan Alman konzermeister Gottfried von der Goltz üstlenecek.

 

 


Altan Erkekli’den Çocuklar İçin Müzikli Masallar 

 

İş Sanat’ın bu sezon programına aldığı ve kısa sürede çok sevilen yeni çocuk etkinliği Çocuklar İçin Müzikli Masallar şubat ayında da minik sanatseverleri bekliyor. Oyuncu ve yönetmen Yıldıray Şahinler’in yönettiği Çocuklar İçin Müzikli Masallar’ın bu ayki konuk anlatıcısı ise duayen oyuncu Altan Erkekli olacak. 

 

Minik izleyiciler, dünyaca ünlü Danimarkalı masal yazarı Andersen’in ülke ülke, şehir şehir dolaşıp derlediği masalların izinde; eğlenceli danslar, neşeli melodiler ve şarkıların yanı sıra rengârenk ışıklar, ilginç maskeler ve sürpriz bölümlerle bilinmeyen diyarlara doğru benzersiz bir yolculuğa çıkacak. Aytek Önal ve Selim Can Yalçın’ın neşeli canlandırmalarına Eren Aydoğan piyanosuyla eşlik edecek. 
Dünya masallarının en sevilen örneklerinin yepyeni bir uyarlamayla sahneleneceği, çocuğunuz ve sizin için eğlenceli bir Pazar günü vadeden bu neşeli oyunu kaçırmak istemeyenler 25 Şubat 2017 Pazar günü saat 15.00’ı ajandalarına şimdiden not edebilirler.

 

 

Demir Demirkan ve Fatma Turgut’tan akustik konser 

 

İş Sanat sahnesine özel projeler kapsamında ülkemizin sevilen sanatçılarını ağırlamaya devam ediyor. Alternatif rock – pop türünün sevilen gruplarından Model’den ayrıldıktan sonra solo kariyerine odaklanan Fatma Turgut, müzisyen kimliğinin yanı sıra prodüktör olarak da başarılı işlere imza atan Demir Demirkan ile akustik bir konser vermek üzere bir araya geliyor. 

 

Dokunaklı sesi ve içten yorumuyla son dönemin dikkat çeken kadın solistleri arasında yer alan Fatma Turgut, Perili Sirk, Diğer Masallar ve Leyla’nın Hikayesi isimli üç albümden çok sayıda hit çıkaran Model ile birlikte, Roxy Müzik Günleri “Billboard Özel Ödülü”, Kral Müzik Ödülleri “En İyi Grup Ödülü”, Altın Kelebek Müzik Ödülleri “En İyi Grup Ödülü” ve Kristal Elma “En İyi Reklam Müziği Ödülü” gibi birçok ödülü paylaştı. 


2003 Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye'ye birincilik getiren ‘Everyway That I Can’ adlı şarkının söz yazarı ve bestecisi olan ve bir dönem Türk rock müziğine damga vurmuş gruplardan Pentagram’ın gitaristliğini üstlenen Demir Demirkan ise, yorumculuk, şarkı yazarlığı ve gitaristliğin yanı sıra prodüktörlük, film müziği ve orkestral kompozisyon dallarında da Türkiye’nin en önemli isimlerinden. 


Demir Demirkan ve Fatma Turgut’un en sevilen şarkılarını piyano ile çalıp söyleyecekleri, 21 Şubat 2017 Salı akşamı gerçekleşecek bu akustik konseri sakın kaçırmayın!

 

 

 

Kemanın genç yıldızları İş Sanat’ta parlayacak

 

İş Sanat’ın Millî Reasürans’ta düzenlediği Parlayan Yıldızlar konser serisinin şubat ayındaki konukları genç ve yetenekli keman sanatçıları Gamze Erengönül ve Yiğit Karataş olacak. Erengönül ve Karataş’ın özel hazırladıkları repertuvar ile dinleyicilerine enstrüman hakimiyetlerini sergileyecekleri konser 27 Şubat 2017, Pazartesi akşamı saat 20.30’da gerçekleşecek.
6 Şubat 2017 Pazartesi, 20.30 
Aşk Şiirlerinden Seçmeler 
Sende Ben İmkânsızlığı Seviyorum

9 Şubat 2017 Perşembe, 20.30
Mischa Maisky (çello)
Lily Maisky (piyano) 

11 Şubat 2017 Perşembe, 20.30
Sunay Akın & İlhan Şeşen
Aşk Şarkıları ve Öyküler 

17 Şubat 2017 Salı, 20.30 
Freiburg Barok Orkestrası 
Gottfried von der Goltz konzertmeister
Matthias Goerne bariton

19 Şubat 2017, Pazar 15.00

Çocuklar İçin Müzikli Masallar 
Altan Erkekli'nin anlatımıyla 

21 Şubat 2017, Salı 20.30
Fatma Turgut & Demir Demirkan

27 Şubat 2017 Pazartesi, 20.30
Millî Reasürans'ta Parlayan Yıldızlar 
Gamze Erengönül (keman)
Yiğit Karataş (keman)

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR

Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde
Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde

Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

10 SANATÇI BİR GALERİDE
10 SANATÇI BİR GALERİDE

10 SANATÇI BİR GALERİDE

MATISSEİN KOLEKSİYONER YÖNÜ
MATISSEİN KOLEKSİYONER YÖNÜ

MATISSEİN KOLEKSİYONER YÖNÜ

31. DOWNLOADS SANAT SERGİSİ AVUSTRALYADA GERÇEKLEŞİYOR
31. DOWNLOADS SANAT SERGİSİ AVUSTRALYADA GERÇEKLEŞİYOR

31. DOWNLOADS SANAT SERGİSİ AVUSTRALYADA GERÇEKLEŞİYOR

KÜLTÜREL TARİHİN İZLERİ BU SERGİDE
KÜLTÜREL TARİHİN İZLERİ BU SERGİDE

KÜLTÜREL TARİHİN İZLERİ BU SERGİDE

BODRUMDA SERGİ
BODRUMDA SERGİ

BODRUMDA SERGİ

OĞULCAN KUŞTAN NEW YORKTA İLK SERGİ
OĞULCAN KUŞTAN NEW YORKTA İLK SERGİ

OĞULCAN KUŞTAN NEW YORKTA İLK SERGİ

POP ART İKONU MÜNİHTE
POP ART İKONU MÜNİHTE

POP ART İKONU MÜNİHTE

HILTON ISTANBUL BOSPHORUSTA KARMA SERGİ
HILTON ISTANBUL BOSPHORUSTA KARMA SERGİ

HILTON ISTANBUL BOSPHORUSTA KARMA SERGİ

OPERANIN TARİHİ BU SERGİDE
OPERANIN TARİHİ BU SERGİDE

OPERANIN TARİHİ BU SERGİDE

TAKASHI MURAKAMI CHICAGO'DA
TAKASHI MURAKAMI CHICAGO'DA

TAKASHI MURAKAMI CHICAGO'DA

AVRUPA TURNESİ'NDEN ÖNCE ZORLU PSM'DE
AVRUPA TURNESİ'NDEN ÖNCE ZORLU PSM'DE

AVRUPA TURNESİ'NDEN ÖNCE ZORLU PSM'DE

DIDIER LUDOTUN ÖZEL KOLEKSİYONUNDAN
DIDIER LUDOTUN ÖZEL KOLEKSİYONUNDAN

DIDIER LUDOTUN ÖZEL KOLEKSİYONUNDAN