SOKAK YEMEKLERİNİN EFSANESİ İSTANBUL’DUR

Gastronomi dünyasının aykırı ismi Sergi Arola’nın İstanbul Raffles İstanbul Zorlu Center’ın içinde açtığı Arola İstanbul, şehirdeki ilk yaşını kutladı. Bunun şerefine özel bir tadım mönüsü hazırlayan iki michelin yıldızlı şef Sergi Arola, www.alem.com.tr okuyucuları için yayın yönetmenimiz Orkun Bulut ile özel bir söyleşi yaptı…

ABONE OL
2 Kasım 2015 Pazartesi 09:07 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
SOKAK YEMEKLERİNİN EFSANESİ İSTANBUL’DUR

Arola İstanbul nedeniyle şehre sıklıkla gelmeye başladın. İstanbul’u sevebildin mi?

İstanbul’u sevmeyen birini tanımadım. Benim için de ilham verici bir şehir. Yeri kalbimde her zaman farklı. Dünyanın en önemli şehirlerinden biri. Gastronomi açısından ise tam anlamıyla cennet.

 

Şehirde farklı restoranlara da gittiğin oluyor mu?

İstanbul’a geldiğimde restoranla çok yoğun ilgileniyorum. Bazen Raffles İstanbul’daki odamla Arola İstanbul dışında bir yere gitmiyorum. Ama vakit bulabilirsem lüks restoranlar yerine sokak lezzetlerini tercih ediyorum. Zaten şehir ‘sokak lezzetleri’ konusunda bir efsane. Bu anlamda İstanbul seçeneğin bol olduğu bir şehir diyebilirim. Gerçekten Avrupa ve orta doğu harmanı lezzetleri yansımış. Döner, kebap, kokereç harika…

 

TÜRKLER YEDİKLERİ HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLMAYI SEVİYOR

 

Türk müşterilerini nasıl buluyorsun?

Türk müşterilerimi çok seviyorum. Onlar yedikleri yemekle ilgili insanlar. Sohbet edip, araştırmayı seviyorlar. Ayrıyeten çok da sıcakkanlılar. Zaten Madrid’deki restoranıma da sıklıkla Türk misafirlerimiz geliyor. Gerçekten onlara yemek yapmayı seviyorum.

 

 

 

TÜRKİYE’DEKİ EKİBİME ÇOK ŞEY BORÇLUYUM

 

Diğer Arola restoranları nedeniyle sürekli burada değilsin. Kurgu nasıl işliyor?

İspanya’daki restoranların dışında, Yeni Delhi, Mumbai ve Chicago gibi birbirine çok uzak lokasyonda Arola restoranları var. Sıklıkla seyahat ettiğim için çalıştığım ekipler çok önemli. Bu konuda Türkiye’deki ekibime çok şey borçluyum. Buradaki mutfak sorumlumuz Omar Mosquera Mallen harika iş çıkarıyor. İşletme müdürümüz Daniel Ocana Lorenzo ve Türk salon personel ekibi tam istediğim gibi. Raffles İstanbul’un içindeki mekanımızı da çok beğeniyorum. Arola İstanbul, içime sinen, başarılı bir proje…

 

Sunumların da görsel şov ve lezzet uyumu harikaydı. Bu kusursuz sunuma nasıl hazırlanıyorsunuz?

Daha önceki soruda cevapladığı gibi, çok iyi bir ekiple birlikteyim. Otelin bana sağladığı tedarik imkanları ve Şef Omar’ın başında olduğu ekibim bu işi severek yapıyorlar. Mutfak personeli yeteneklerini iyi bir çalışma ortamı ve salon uyumuyla müşterilere hissettirebiliyor.

 

Motosiklet kullanan biri olarak daha farklı takip ediyorum yaptığın işleri. Klasik şef görünümünde değilsiniz. Men’s Health’e kapak olan, tartışma programlarına katılan sürpriz birisin...

 Aslında çocukken bir ‘rockstar’ olma hayalim vardı. Gitar çalmayı çok seviyorum. Fakat mutfaktaki yeteneğim ve sevgim müzik aşkımdan daha ağır bastı. Yine de sevdiğim şeyleri yapmaktan çekinmiyorum.

 

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR

2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

1 dakika okunma süresi
Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili
Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili

Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili

1 dakika okunma süresi
Seyahat Rehberi: Sakız Adası
Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

9 dakika okunma süresi
Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte
Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte

Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri
Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Mekan Önerisi: Canella Bakery
Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul
İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati
Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri
Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild
Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları
Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

2023 Yılı Gastronomi Trendleri
2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları
Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi
Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?
Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar
Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar